Nederbop CabaretJazz
Uurtje Cultuurtje
zondag 27 november

Het hoeft niet altijd zo serieus…op zondag 27 november staat het Uurtje Cultuurtje om 15.00 uur  in het teken van cabaretjazz. Pianist Pieter van Santen presenteert met zijn trio een uiterst origineel programma waarin jazzmuziek, humor en improvisatie op een unieke manier samenkomen. Nederbop met een knipoog op Zwolles meest intieme podium!

‘Cabaretjazzpianist’ /componist Pieter van Santen is een veelzijdige muzikant. Hij was pianist bij cabaretgroep Crème Fraiche en werkte jaren als begeleider van vocalisten. Nu is het tijd om de rollen om te draaien: Van Santen Zingt Zelf! Pieter vertolkt zijn eigen composities en bestaand jazzrepertoire, die hij heeft voorzien van originele Nederlandstalige teksten. Humor voert daarbij de boventoon.

Tijdens het Uurtje Cultuurtje presenteert Van Santen een afwisselend programma dat bestaat uit kwelderblues, Nederjazz, polderlatin, motregenballads en buitendijkse boogie. Hij wordt daarin bijgestaan door Wilco de Witte op drums en Hans Voogt op contrabas.

Let op: Pieter van Santen zingt zelf op zondag 27 november alléén om 15.00 uur.