Lichte muziek
Uurtje Cultuurtje
zondag 16 november

Op zondag 16 november geniet u bij ons van een Ode aan Carole King en James Taylor. Zangeres/pianiste Esther Groenenberg kruipt in de huid van Carole King en presenteert alle liedjes van het bekende album ‘Tapestry’. De veelzijdige muzikanten Dirk Schreuders (bas en zang), Bas Schouten (gitaar en zang), Karel Schepers (gitaar en zang) en Bauke Bakker (drums en zang) completeren de bezetting voor een onvergetelijke ode aan Carole King èn James Taylor

 

 

Carole King (1942) is een Amerikaanse Singer-songwriter. Haar bekendste album ‘Tapestry’, uitgebracht in 1971, wordt beschouwd als een van de beste elpees in de popmuziek van de jaren zeventig. Het was lang het meestverkochte album van een vrouwelijke soloartiest. Vooral het nummer “You’ve got a friend” is een bekende internationale hit geworden maar vrijwel alle andere nummers hebben eveneens diepe indruk gemaakt.

 

 

Al jaren is ‘Tapestry’ het favoriete album van de bekende Zwolse zangeres/liedjesschrijfster Esther Groenenberg.In 2014 is het dan eindelijk de tijd rijp om een ode aan Carole King te brengen: Esther kruipt in de huid van de boeiende vrouw Carole King, zoekt de geschikte muzikanten bij elkaar en studeert met hen het gehele album Tapestry in. Als je aan Carole King denkt, denk je al gauw aan James Taylor. Deze twee muzikanten werkten veel samen en waren goede vrienden. Esther en haar band besluiten daarom het programma aan te vullen met liedjes van James Taylor. Op gevoelige wijze gebracht door Bauke Bakker en Karel Schepers.

tapestry