Klassiek liedrepertoire
Uurtje Cultuurtje
zondag 11 januari

Op zondag 11 januari staat het Uurtje Cultuurtje in het teken van het klassiek liedrepertoire. Sopraan Heleen Koele en pianist Steven Faber hebben een boeiend muzikaal verhaal te vertellen: zij zullen liederen van Edvard Grieg, Claude Debussy, Amy Beach en Enrique Granados  ten gehore brengen en daarbij de achtergronden toelichten.

images

Heleen Koele zingt sinds 1998 bij het Nederlands Kamerkoor en heeft daarnaast een bloeiende carrière als soliste in oratoria en opera’s.

foto5

 

Steven Faber is verbonden aan het ArtEZ-conservatorium en treedt veel op als begeleider van zangers bij concerten en masterclasses.

 

Heleen en Steven gaan bij de samenstelling van hun liedrecitals meestal uit van een thema, en combineren daarbij het ijzeren repertoire met onbekendere stukken. Voor het Uurtje Cultuurtje van deze zondag kozen zij het thema ‘Wegbereiders’. Aan het eind van de 19de eeuw veranderde er veel in de kunst, in de muziek en in de samenleving.  Van vier componisten die daar een steentje aan hebben bijgedragen wordt een liederencyclus uitgevoerd. Hoe gaven deze kunstenaars met ieder een eigen culturele achtergrond hun behoefte aan verandering en vernieuwing vorm? Op het programma staan:

  • Edvard Grieg (1843-1907)

Opus 48 (Heine, Geibel, Uhland, von der Vogelweide, von Goethe, Bodenstedt)

  • Claude Debussy (1862-1918)

Ariettes oublieés (Verlaine)

  • Amy Beach (1867-1944)

Three Browning Songs opus 44 (Browning)

  • Enrique Granados (1867-1916)

La maja dolorosa (Periquet)