Poëtische Jazz met een vleugje pop
Uurtje Cultuurtje
zondag 15 februari

‘Je hebt stemmen die je vanaf de eerste seconde raken’ aldus Co de Kloet (NTR). De Vlaamse zangeres Esther Van Hees is absoluut een ‘rising star’!

Op zondag 15 februari presenteren wij de Vlaamse zangeres Esther van Hees. Tijdens het Uurtje Cultuurtje brengt zij een programma dat bestaat uit eigen werk en repertoire van componisten die zij bewondert.  Poëtische jazz met een vleugje pop.

Zangeres Esther van Hees (1991) komt oorspronkelijk uit België, maar timmert nu in Nederland behoorlijk aan de weg. Ze studeerde aan het conservatorium in Tilburg en vervolgde haar studie in Amsterdam. Haar muziekstijl wordt omschreven als een adembenemende combinatie van tekst en melodie, een mix van jazz en poëzie. In 2013 won ze de Conservatorium Talent Award, een wedstrijd voor de beste jazztalenten van Nederland. Daarnaast speelde ze reeds op vele bekende festivals en podia in Nederland en België, waar ze het podium deelde met grootheden als trompettist Eric Vloeimans en gitarist Anton Goudsmit. Haar eerste EP “Got Wings” werd lovend ontvangen.

Esther van Hees 01

Op 15 februari komt Esther met haar band, bestaande uit bassist Reindert Kragt, drummer Bram Knol (bekende namen in Zwolle) en gitarist Mateusz Pulawski. Voor deze gelegenheid heeft zij bovendien de veelgevraagde trompettist Jan Wessels en gastheer/pianist Rik Elings als gastsolisten uitgenodigd.