Christmas Carols & Close Harmony
Uurtje Cultuurtje
zondag 21 december

Op zondag 21 december hebben we een spectaculaire primeur: ons intieme podium biedt plaats aan het uit 30 leden bestaand veelzijdig koor Exspecto uit Epe olv de charismatische dirigent Wolfried Kaper. Het belooft een sfeervol kerstconcert te worden in een veelheid van stijlen die moeiteloos in elkaar overlopen. 

ExspectoPanorama

 

Het programma bestaat uit verschillende Christmas Carols waaronder een Anita Kerr versie van een Bachkoraal. Muziek van The Swingle Singers en close harmony nummers  in de stijl van de King’s Singers zullen klinken, naast  bijvoorbeeld de bekendste Christmas Carol uit de USA “The Carol of the Bells”. De begeleiding aan de vleugel is in handen van Jos Mulder die bovendien garant staat voor een sfeervolle kerstimprovisatie.

 

Wim Compagne

Exspecto is een bijzondere groep van dertig jonge mensen in de leeftijd van 18 tot 45 jaar die uiteenlopende muziekstijlen in haar repertoire heeft. Dirigent Wolfried Kaper,een zeer gedreven man met meerdere koren onder zijn hoede, is op dit moment in het nieuws vanwege zijn unieke samenwerking met The Los Angeles Episcopal Chorale.  Daarnaast heeft hij een onbetwiste reputatie op het gebied van Bach en Matthäus Passion.

Let op: Vanwege de grootte van het koor is het aantal beschikbare kaarten voor publiek per concert wat verlaagd. Daartegenover staat dat Exspecto op zondag 21 december maar liefst drie keer zal optreden: om 12.00 uur, om 15.00 uur en nog eens om 20.00 uur.  Inloop, met inbegrepen kopje koffie of thee, een half uur voor aanvang. Entree € 12,-.