Argentijnse Tango & Folk
Uurtje Cultuurtje
zondag 14 december

Op zondag 14 december staat het Uurtje Cultuurtje in het teken van Argentinië. De Argentijnse zanger José Rivero komt met zijn eigen ‘José Rivero Group’ naar Zwolle en presenteert een programma waarbij de Argentijnse tango, met haar tergende composities, emotionele melodieën en uitdagende tempowisselingen, centraal staat.

tango (2)

Tango is passie, liefde en nostalgie. Of zoals de Argentijnse zanger José Rivero het zelf poëtisch verwoordt: “We will fly over the land of hidden desires, happiness, love and other causes of blindness…”.

Rivero werd geboren in Cordoba, Argentinië, en startte zijn zangcarrière als professioneel koorzanger. Hij zong 12 jaar bij het ‘Coro Polifonico de Cordoba’, waarmee hij klassiek repertoire uitvoerde. Rivero maakte deel uit van verschillende vocale groepen, waarna hij zijn carrière vervolgde als solist. Hij wijdde zich aan Argentijnse tangoliederen en inmiddels behoort hij tot de top van de hedendaagse tangozangers.

Momenteel woont José in Nederland en treedt hij regelmatig op met verschillende ensembles. Zijn eigen José Rivero Group, waarmee hij tijdens het Uurtje Cultuurtje optreedt, bestaat uit vier gedreven tango-specialisten: naast zanger José Rivero zijn dat pianiste Anna Elis de Jong, contrabassist Boris Franz en Christiaan van Hemert op bandoneon en viool. Ze staan garant voor een afwisselend programma met Argentijnse tango en folk.