Lichte muziek
Uurtje Cultuurtje
zondag 12 april

De zangeressen Klaske Bos en Marieke Briek brengen samen en afzonderlijk een zeer gevarieerd concert met repertoire van Nederlandstalige Kleinkunst tot Engelstalige Pop en Blues. Ze worden daarbij begeleid door Rik Elings aan de vleugel. Dit concert staat in het programmaboekje aangekondigd als ‘De Meisjes van Waanders’, echter inmiddels hebben zowel Klaske als Marieke deze inspirerende werkomgeving verlaten voor een volgende fase in hun werkzame leven.

Thor-LR-51

De Zwolse zangeres en zangdocente Klaske Bos is op vele muzikale fronten actief, het meest actueel is haar deelname aan de bluesband Zippy Leaps waar ze momenteel het land mee rondtrekt.  Zangeres Marieke Briek heeft ons mooie Zwolle ingeruild voor het eveneens boeiende België waarbij ze ook muzikaal uitgedaagd wordt en nieuwe wegen verkent.

Wat Klaske en Marieke bindt is niet alleen een verleden bij Waanders in de Broeren, maar ook een bijzonder brede en veelzijdige muzikale smaak en klasse. Er zal in dit Uurtje Cultuurtje dus ook uiterst uiteenlopende repertoire voorbij komen van Bonnie Rait, Randy Newman, Nina Simone, Sting, Steven Sondheim tot Jenny Arean, Maarten van Roozendaal, Liesbeth List en  Boudewijn de Groot.

Wegens logistieke omstandigheden vervalt helaas het concert van 12 uur: deze keer alléén om 15 uur een Uurtje Cultuurtje