Singer-Songwriter
Uurtje Cultuurtje
zondag 8 maart

Ray Klaassen is voor velen bekend van de allereerste editie van de ‘The Voice Of Holland’. Vandaag presenteert deze energieke singer-songwriter eigen werk en popsongs à la John Mayer en Jack Johnson. Een mix van Engels en Nederlands waarbij hij zichzelf begeleidt op gitaar.  Daarnaast zal speciaal voor dit Uurtje Cultuurtje ook Rik Elings meespelen op piano en dwarsfluit.

Ray Klaassen speelde al gitaar voordat hij het woord gitaar überhaupt kon uitspreken.  Zijn vader speelde klassiek piano, wat een geweldige basis bleek voor zijn werk van nu. Als jochie van 11 begon hij met klassieke gitaarlessen. Hij volgde later een 2-jarige zangopleiding (AVLM) in Hilversum bij Conamus. Dat betekende  onder meer een kennismaking en het begin van een wederzijds respectvol muzikaal contact met onze eigen Rik Elings.

Sinds 2006 schrijft Ray popnummers voor diverse bekende artiesten. Zijn landelijke bekendheid kreeg in de zomer van 2010 door ‘The Voice’ een enorme boost. Ray Klaassen treedt veelvuldig solo of met band op in binnen- en buitenland, daarnaast werkt hij momenteel aan zijn album: ‘Dichter bij jezelf’.

Tijdens dit Uurtje Cultuurtje zult u ervaren hoe de twee doorgewinterde muzikanten Ray en Rik samen een heel bijzondere, muzikaal intieme, sfeer creëren.

20141209_231852